Hverdagens liv og røre.....

27. sep, 2017

Det første som slo meg var at jeg burde, nei, nei, nei jeg har slutta med burting jmf. Henrik Aase. Jeg skal fra nå bli en del flinkere til å oppdatere info på sia her.
Godkjennelsen fra mattilsynet om å anskaffe sau til barnehagen er nå i boks, så sauene kommer i første halvdel av oktober. Vi skal få sau i fraOlav Bjerkerud som skal inngå i ungenes daglige gjøren og laden i barnehagen. så nå må vi bare få på taket på gapahuken som de skal bo i samt lage leet ferdig på gjerdet så er vi klare til å ta imot dem. Gjett om vi gleder oss. Mesteparten av årets frukt og bær er i hus og foredlet, det bugner fremdeles av plommer som jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre med. Det er jo begrenset hvor mye plommer en kan spise hver dag. 
Busker og trær er beskjert og gården begynner å bli klar for nok en ny vinter. det er mange ting å ta tak i nå før alt faller til ro og ting går i dvale for en periode ute.
Søndag kveld var jeg å hentet en ny valp som skal være hos oss. Tor og jeg har kjøpt den sammen og vi prøver en ny rase - Welch corgie. Ei morsom lita frølen med navn Sandra Salamander fra oppdretter, vi kaller henne Sally til daglig. Aasne påstår at hun ser ut som en leddbuss når hun beveger seg med sine stutte bein og den lange kroppen, men verdens herligste er hun og har allerede sjarmert oss i senk.
Til helga skal jeg legge brostein i utekroken slik at det blir ferdig før vinteren, da er den klar til bruk neste sommer, det blir stas. 
Dere hører mer fra meg seinere

21. aug, 2017

I dag besto jeg teorien til buss sertifikatet, så nå er jeg ett skritt nærmere målet om minibuss til barnehagen. Her gjelder det å skynde seg langsomt å ta en ting av gangen.🙂

24. mai, 2017

Det er tid for langhelg og målet for denne helga er å snekre 4 grinder som skal plasseres rundt huset i det nye gjerdet som er i ders med å ta form, dette må jo være på stell når valpene kommer, valpekassa skal også ferdigstilles slik at vi er klare til familieforøkelsen som nærmer seg med stormskritt. 
Einar Andersen var innom for å ta en titt på malerjobb i barnehagen som skal få ett lite løft innvendig når vi er stengt i slutten av juli, utrolig glad for at han hadde mulighet til å hjelpe oss med dette!!!!
Forberedelser til pinsen må også i gang siden det da skal være reunion treff / mimmre treff for fjorårets MC tur i USA hjemme på gården. Dette blir stas, men det kreves litt forberedelser så Tor kommer for å ta i et tak sammen med meg.
Ønsker dere alle ei riktig god helg

22. mai, 2017

I dag har jeg vært på kurs i Hønefoss i forhold til bussertifikat, dette er spennende og lærerikt, første kjøretime er neste mandag så det blir spennende, på turen hjem var Tussi innom hannhunden igjen til parring noe som gikk veldig bra. Vanvittig morro å lære så mye nytt på få dager som jeg har gjort i det siste.
Mange endringer på gården og nye prosjekter i fleng.
I månedskiftet september / oktober har jeg gort avtale om å hente hjem to søye lam ov gammel norsk spælsau, så mer gjerding må til, en får ta en ting av gangen. Først må det søkes om dette hos mattilsynet så jeg får begynne der.
I morgen har Eva Marie Woldmo sin første dag i barehagen så det blir spennende med nytt blod, flere ideer og mye erfaring inn i barnehagen. Vi gleder oss og ønsker deg hjertelig velkommen!!!!

21. mai, 2017

Ønsker med dette å gi dere et lite innblikk i vår hverdag på gården, med hundene og i barnehgen. håper dere vil synes dette kan være artig å ta del i.
Legg gjerne inn tilbakemeldinger i gjesteboka