Kennel EMA - Norefjell

Vi som driver denne lille kennelen er mor Elin Lesteberg og døttrene Maria Lesteberg og Aasne Lesteberg Hamremoen. 
Kennelen ligger i vakre Krødsherad kommune, ved foten av Norefjell. Derav kommer kennelnavnet vårt EMA - Norefjell.
Vi driver med oppdrett av engelsk cocker spaniel i liten skala. Hunder har alltid vært en del av livet vårt og drømmen om egen kennel og oppdrett har alltid ligget der, nå er tiden inne og vi starter opp.

De to tispene våre Frøya og Tussi er nå klare til avel og har de godkjenningene som skal til. Det er også en hannhund med navn Jaxi på tur, men han må bli litt større ført.

Vi har også skaffet oss ei herlig lita welch corgie tispe som det skal bli artig å følge. Hun lyder navnet Sally.

Vi er optatt av å skape gode familiehunder som skal gi deg og din familie mye glede i hverdagen, derfor vil hundene våre være en del av familiens gjøren og laden og valper vokser opp i et rolig og trygt miljø hos oss. Siden det er barehage på gården vil valpene eterhvert få et naturlig forhold til å ha unger rundt seg og bli vandt til dette på en god måte. 

Etter hvert er også drømmen å kunne få til et rom med mulighet for å ta i mot andres hunder i helger, ferier mm. Dette må vi jobbe litt mer med.

Mvh.

Maria, Aasne og Elin.

Med vennlig hilsen

Elin Lesteberg
23. okt, 2018

Liten oppdatering!

Vi har nå ingen tisper i produktiv alder, ei er for gammel og to er for unge.
Sally er ei Welch Corgie Cardigan frøken på litt over ett år og Tiffi er ei Engelsk Coker Spaniel og blir ett år i desember.

13. mar, 2018

På kurs med røde kors

I helgen var Tussi og jeg på kurs med røde kors for å kunne bli godkjent som besøksvenn med hund. Dette var spennende og lærerikt. Siste kurshelg er i april så vi krysser fingrene for at vi to som ekvipasje blir godkjent og kan starte opp som besøksvenner via røde kors

11. feb, 2018

En strevsom, men fantastisk tid er på hell!

Valpene er nå 9 uker og har vært på helsesjekk, alt er i skjønneste orden og de står nå på terskelen ut i verden til nye eiere og nye opplevelser. Hos oss har de fått være med på alt av daglige gjøremål og opplevd pelsstell, vask, klo klipp, hårføner, bilkjøring mm. Det er 5 trygge, tillitsfulle og ekstremt menneskekjære valper som forlater oss. det er med klump i magen og tårer i øynene jeg ser de avgårde. Jeg håper vi har klart å finne gode, trygge hjem til hver og en og at de får utvikle seg vider å bli herlige hunder som beriker hverdagen til de familiene de kommer til. Vi ønsker dere lykke til ut i verden og lykke til til dere som skal få være så heldige å få dele hverdagene med de videre.

30. des, 2017

Endelig valper

10. desember startet fødselen, det kom 5 valper på løpende bånd, til å være første gang for Frøya var hun veldig flink. Hun vasket og stelte de og lot de få drikke etterhvert som de kom. Dessverre kom kun 1 av 5 morkaker noe som har vist seg å bli et problem etter noen dager. Etter avtale med dyrlegen fulgte vi godt med så da feberen kom på mor handlet vi raskt, allikevel mistet hun en del av melken og vi har hatt hendene fulle med å flaske opp valper midt i alt annet som skjer i jula. Nå ser det ut til at ting ordner seg og vi har 5 herlige små nøster som åpnet øynene på julaften og nå fyker rundt i valpekassa i full leik.

6. nov, 2017

Valper i vente, vi har termin 9. desember

I dag var vi på ultralyd med Frøya. hun er paret med en rød cocker hannhund, så nå venter vi røde cocker spaniel valper 9. desember. Gjett om vi gleder oss. Frøya er 30 dager ut i drektigheten nå og alt ser ut til å være i orden, så vi krysser fingrene for at vi har hellet med oss denne runden. Det er forespeilet 3 - 4 valper, det må jo være et passe nybegynner kull.
Sally fikk vaksine nr 2 etter at hun kom hjem til oss, noe hun taklet veldig fint.

14. okt, 2017

Ei ny lita frøken

24.september hentet vi den herlige welch corgie tispa Sally som nå har vært hos oss i 3 uker. Se på bilder av henne i bildegalleriet

12. aug, 2017

Kennelnavnet godkjent

Da er kennelnavnet vært til godkjenning og gått igjennom, så nå får vi lov til å ta det i bruk. Navnet er EMA - Norefjell, dette er initialene til oss som eier og driver kennelen sammen. mor Elin og døtrene Maria og Aasne. Vi holder jo til i den vakre bygda Krødsherad ved foten av Norefjell, så derfor kom vi frem til at EMA - Norefjell var et godt navn for oss.

19. jul, 2017

Ikke valper på oss i denne omgang

Tussi ble alvorlig syk og det endte med at valper og livmor måtte fjernes, så det var denne gangs drøm om valpekull. Jeg håper vi kan få det til med Frøya ved neste løpetid, men det får tiden vise

15. jun, 2017

Huff, huff

Ikke alt går som planlagt. Frøya er tom så her blir det ingen valper, og Tussi er drektig, men har feber og mye utflod så det er mulig ikke dette går så bra heller, men livet gi og livet tar, vi får prøve igjen på Frøya og krysse fingrene for at noen hvalper blir igjen hos Tussi. For øyeblikket er Tussi flyttet inn i mammas seng til observasjon slik at hun skal føle seg trygg.

21. mai, 2017

Spennende dager...

Som tidligere nevnt er hunder noe som alltid har vært en del av livet mitt, dette har påvirket mine barn å i vinter bestemte vi oss for å starte egen kennel. Dette er et mor datter prosjekt som skal utvikles sakte men sikkert. Vi har hver vår hund som vi tar med oss inn i samarbeidet og iløpet av våren er tispene Frøya og Tussi vært til HD røntgen og blitt øyelyst, så nå er det på stell. Lille Jaxi er fremdeles valp og utforsker verden på sin måte, etterhvert håper vi at han blir en flott gutt som kan bidra med sin del i dette samarbeidet. Vi har brukt mye tid på å finne et kennelnavn, som vi nå håper å få godkjent, dette er til behandling så vi venter i spenning. Tispene er paret den ene i slutten av april og den andre i går så nå krysser vi fingrene for masse valper, mye kos, læring og mye morro i månedene som kommer. Her snekres det valpekasser siden to må til når tispene vil få valper så tett og i hagen settes det opp hekk med gjerde rundt slik at hundene skal kunne gå ut og inn av huset og til ei hver tid være en del av familien. Materialer til grinder ble hentet i går så det skal snekres og ordnes neste helg.

22. mai, 2017

Tussi til hannhund...

Ny dag nye muligheter for Tussi. Hun var til hannhund og sto fint i dag også, nå er det bare å krysse fingrene for mange flotte valper. Kan bli mange artige fargekombinasjoner i dette kullet så dette blir spennende...

24. mai, 2017

Besøksvenn med hund...

I går etter jobb var Tussi og jeg i Drammen på en liten test for å se om hun kan bli godkjent som besøkshund gjennom Røde Kors. Det var to hundetrenere der for å bedømme de hundene som var meldt på og de var storfornøyd med den lille "subbetussa" vår som vi kaller henne hjemme, så nå skal vi kurses videre slik at hun og jeg kan gjøre en tjeneste som besøksvenn med hund hjemme i vår egen kommune Krødsherad etter hvert. Dette er noe vi gleder oss veldig til siden jeg har stor tro på at mange vil kunne ha glede av å få litt tid sammen med en hund i hverdagen.
Dette er veldig spennende og jeg tror det vil bli lærerikt for både Tussi og matmor.
Vi var siste gang til hannhund i dag så nå er den sekvensen over, da er det bare å vente i spenning.
Prosessen med kennel navn går fremover, nå skal det ut i Nkk i juni og hvis ingen protesterer da blir det godkjent å vi er klare til å bruke det når valpene blir født.

Førstemann ut ble den ene hannen i kullet Teddy

Her får han melk av mamma

En flink mamma som prøver å ta inn over seg alle intrykkene med å bli mor og å holde styr på alle sammen

Tispe nr 1, 14 dager gammel

Tispe nr 2 14 dager gammel

Tispe nr 3 14 dager gammel

Tispe nr 4 14 dager gammel

Hannen Teddy 14 dager gammel

Første turen til Sally