Kennel EMA - Norefjell

Vi som driver denne lille kennelen er mor Elin Lesteberg og døttrene Maria Lesteberg og Aasne Lesteberg Hamremoen. 
Kennelen ligger i vakre Krødsherad kommune, ved foten av Norefjell. Derav kommer kennelnavnet vårt EMA - Norefjell.
Vi driver med oppdrett av engelsk cocker spaniel, welch corgie cardigan og cairn terrier i liten skala. Hunder har alltid vært en del av livet vårt og drømmen om egen kennel og oppdrett har alltid ligget der.
Som dere ser har vi ulike hunderi mellomstor/liten størrelse, dette er ren fasinasjon. Hver rase er særegen og alle individer er individuelle med sine særegenheter. Men det som er felles for de alle er at de er våre beste venner og fullverdige familiemedlemmer som følger oss i ett og alt.

Vi er optatt av å skape gode familiehunder som skal gi deg og din familie mye glede i hverdagen, derfor vil hundene våre være en del av familiens gjøren og laden og valper vokser opp i et rolig og trygt miljø hos oss. Kenelen ligger på Nordre Lesteberg Gård med utsikt over Krøderfjoerden og Norefjell som bakgrunn. Det er flotte turområder langs fjord og fjell så hundene er mye ute å ferdes rundt i ulikt terreng. Valpene vil få oppleve dette og en del ulike andre dyr som også bor på gården, i sin oppvekst vil de bli kjent med katt, kanin, sau, geit, minigris og hest. Det driftes en liten familie barehage på gården med 15 barn pr. dag så valpene vil eterhvert få et naturlig forhold til å ha unger rundt seg og bli vandt til dette på en god måte. 

Mvh.

Maria, Aasne og Elin.

Med vennlig hilsen

Elin Lesteberg

Tussi

Tussi er ei Engelsk Cocker Spaniel tispe som i det daglige lyder navnet Tussi, Subbetussa, Tussemusa eller Subbende flott, kjært barn har mange navn. På papiret heter hun Balbi Malbec Kim Wilde og har fargen blue roan. Tussi er hundeflokkens overhode og kom til oss i februar 2013. Tussi skulle hatt valper for 2,5 år siden men ble syk under drektighet med 8 valper og mistet både valper og mulighet til å få flere valper. det sto om livet for Tussi og gudsjelov fikk vi beholde henne, for denne frøkna er familiens diva, overhode og store personlighet med et hjerte av gull. Hun setter standarden for hva som er greit i hundeflokken på en god måte, så oppdragelse av nye hundemedlemmer i flokken tar hun seg av. Tussi elsker mennesker og kan brukes til alt i alle sammenhenger, hun er også godkjent besøkshund i Røde Kors og har tjenestegjort på bygdas sykehjem i perioder. Ungene i barnehagen er hennes favoritt sysle, hun søker som en fuglehund på tur, elsker bading å søle og forventer at hun kan sitte til bords og har rett på sin plass i sofaen. Personlighet er bare fornavnet på denne hunden.

Tussi på tur ved solastrand i Rogaland

Vi er bærere begge to, men hvem hadde den først

Vi deler ett og alt

Sally

Sally er i Welch Corgie Cardigan tispe med fargen brindle. I det daglige lyder hun navnet Sally, Sallusen, Stuttbeinten, men hun heter Fastfoot`s Sandra Salamander på papiret. Sally kom til oss høsten 2017 og vi hadde ingen erfaring med Welch Corgie som rase, vi er rett og slett frelst, hun er ei herlig myk tispe med et supert gemytt. Hun elsker folk å deltar med liv og lyst på alt som skjer, kanotur på fjorden, bading, tur i fjellet leik i hagen og med de andre dyra på gården. Vi har også fått et lite barnebarn noe hun fikser som bare det. Tiltross for sin lille størrelse og hennes stutte bein er hun rask som lynet og utholdende på tur. Hun elsker sofakos og magekløing. Ei flott lita frøken som sprer glede og humor i sin hverdag i familien. 
Sally er nå svanger med valper og venter noen søte små nøster i midten av november 2020. Hun har etter å ha vært morgenkvalm i uke 2 - 3 nå startet å spise godt igjen. Det begynner å bli synlig at hun er svanger og hun vokser hver uke. Sally synes dette er litt rart og har nå inntatt mors seng på natta for støtte og kos underveis i prosessen frem til å bli mor for første gang. Sally er drektig med Corgien Cardigardens Stormborn til daglig kalt Scott.

Onsdag 11.11.20. kom det 8 herlige små cardigans til verden, 5 tisper og 3 hanner. Sally er super som mamma og ofrer alt for sine søte små nøster. Valpene vokser og trives så foreløpig alt vell.

Sally da hun kom til oss

Sally klar for 17.mai 2019

Sally of O`Mally rett etter han kom til oss

Tiffi!

Tiffi er ei Engelsk Cocker Spaniel tispe som til daglig lyder navnet Tiffi, Tiffe Taffe Tuffa eller Firfisla siden hun er veldig kjærlig å gjerne gir deg en vask i fjeset hvis du tar imot. På papiret heter hun EMA-Norefjells Goldeneye og er eget oppdrett etter en tispe vi hadde tidligere som het Frøya. Tiffi har fargen rød og er verdens mest kjærlige hund som leser sine mennesker som en åpen bok å helst skal sitte på fanget å holde deg rundt halsen med labbene hele tiden. Hun stortriver ute på tur og er nyskjerrig på alt hun finner på sin vei. Tiffi elsker også katten vår Omalley som er en skipskatt på snart 1 år. Fang kos er hennes favoritt
Det vil ikke bli valper på Tiffi i år.

Tiffi elsker å bade og benytter enhver annledning

Her er "mamma`n" min Aasne

Thetys!

Tehtys er ei Cairn Terrier tispe som til daglig lyder navnet Tehtys, vi uttaler det Tettis og noen ganger slenger vi på Mørtis og Hoppe Sprett også siden det her er mye energi som skal ut iløpet av dagen. På papiret heter hun Sweet Thing`s Thetys. Tehtys kom til oss i mars 2020 og var 10 måneder da vi fikk henne inn i familien, etter to dager skled hun rett inn i flokken og er nå inkludert på alle hold. Hun har fargen rød å vi er blitt veldig glad i denne lille frøkna tiltross for at hun er ny hos oss. Tehtys synes fremdeles at det er morro å løpe etter katta så O`Malley har travle dager i og utenfor huset.Tehtys er vanvittig lettlært på godt og vondt, men vi har nå blitt enige om at det å gå over bordet for å komme dit en vil ikke er greit. Tehtys er veldig på når hun er våken og helt av når hun slappper av, ei herlig lita frøken som vi gleder oss til å følge fremmover.

Trekløveret 17. mai pyntet i 2019

Vi tror vi er mennesker å sitter i stol som den største

Trekløveret er nå utvidet til ett firkløver

Tussi, Tiffi, Sally og Tehtys på trappa i kveldssola

Sally venter valper

27. mar, 2020

Corgie valper i november

Welch corgi cardigan tispa vår Sally - Fastfoots Sandra Salamander venter valper med Scott - Cardigardens Stormborn i midten av november. Gjett om vi gleder oss. Sally tar svangerskapet med stoisk ro tiltross for en periode på 2,5 uker med morgenkvalme og dårlig matlyst. Tiltross for dette har hun i skrivende stund lagt seg ut 6 cm og blir større for hver dag som går. Hun slapper av og tar livet med ro og synes det er toppers å få tilbringe natta på hodeputa vedsiden av mor om natta. Noen fordeler må en gravid dame ha.
Jeg jobber på med å få i stand et rom til hundene i kjelleren og har nå fått malt tak og vegger. Gummimatter til kjellergulvet så det ikke skal vøre kaldt og glatt er ankommet så nå kan innredningen av rommet starte opp. dette tror jeg blir veldig bra når jeg blir ferdig.

11. feb, 2018

En strevsom, men fantastisk tid er på hell!

Valpene er nå 9 uker og har vært på helsesjekk, alt er i skjønneste orden og de står nå på terskelen ut i verden til nye eiere og nye opplevelser. Hos oss har de fått være med på alt av daglige gjøremål og opplevd pelsstell, vask, klo klipp, hårføner, bilkjøring mm. Det er 5 trygge, tillitsfulle og ekstremt menneskekjære valper som forlater oss. det er med klump i magen og tårer i øynene jeg ser de avgårde. Jeg håper vi har klart å finne gode, trygge hjem til hver og en og at de får utvikle seg vider å bli herlige hunder som beriker hverdagen til de familiene de kommer til. Vi ønsker dere lykke til ut i verden og lykke til til dere som skal få være så heldige å få dele hverdagene med de videre.

30. des, 2017

Endelig valper

10. desember startet fødselen, det kom 5 valper på løpende bånd, til å være første gang for Frøya var hun veldig flink. Hun vasket og stelte de og lot de få drikke etterhvert som de kom. Dessverre kom kun 1 av 5 morkaker noe som har vist seg å bli et problem etter noen dager. Etter avtale med dyrlegen fulgte vi godt med så da feberen kom på mor handlet vi raskt, allikevel mistet hun en del av melken og vi har hatt hendene fulle med å flaske opp valper midt i alt annet som skjer i jula. Nå ser det ut til at ting ordner seg og vi har 5 herlige små nøster som åpnet øynene på julaften og nå fyker rundt i valpekassa i full leik.

6. nov, 2017

Valper i vente, vi har termin 9. desember

I dag var vi på ultralyd med Frøya. hun er paret med en rød cocker hannhund, så nå venter vi røde cocker spaniel valper 9. desember. Gjett om vi gleder oss. Frøya er 30 dager ut i drektigheten nå og alt ser ut til å være i orden, så vi krysser fingrene for at vi har hellet med oss denne runden. Det er forespeilet 3 - 4 valper, det må jo være et passe nybegynner kull.
Sally fikk vaksine nr 2 etter at hun kom hjem til oss, noe hun taklet veldig fint.

14. okt, 2017

Ei ny lita frøken

24.september hentet vi den herlige welch corgie tispa Sally som nå har vært hos oss i 3 uker. Se på bilder av henne i bildegalleriet

12. aug, 2017

Kennelnavnet godkjent

Da er kennelnavnet vært til godkjenning og gått igjennom, så nå får vi lov til å ta det i bruk. Navnet er EMA - Norefjell, dette er initialene til oss som eier og driver kennelen sammen. mor Elin og døtrene Maria og Aasne. Vi holder jo til i den vakre bygda Krødsherad ved foten av Norefjell, så derfor kom vi frem til at EMA - Norefjell var et godt navn for oss.

19. jul, 2017

Ikke valper på oss i denne omgang

Tussi ble alvorlig syk og det endte med at valper og livmor måtte fjernes, så det var denne gangs drøm om valpekull. Jeg håper vi kan få det til med Frøya ved neste løpetid, men det får tiden vise

15. jun, 2017

Huff, huff

Ikke alt går som planlagt. Frøya er tom så her blir det ingen valper, og Tussi er drektig, men har feber og mye utflod så det er mulig ikke dette går så bra heller, men livet gi og livet tar, vi får prøve igjen på Frøya og krysse fingrene for at noen hvalper blir igjen hos Tussi. For øyeblikket er Tussi flyttet inn i mammas seng til observasjon slik at hun skal føle seg trygg.

21. mai, 2017

Spennende dager...

Som tidligere nevnt er hunder noe som alltid har vært en del av livet mitt, dette har påvirket mine barn å i vinter bestemte vi oss for å starte egen kennel. Dette er et mor datter prosjekt som skal utvikles sakte men sikkert. Vi har hver vår hund som vi tar med oss inn i samarbeidet og iløpet av våren er tispene Frøya og Tussi vært til HD røntgen og blitt øyelyst, så nå er det på stell. Lille Jaxi er fremdeles valp og utforsker verden på sin måte, etterhvert håper vi at han blir en flott gutt som kan bidra med sin del i dette samarbeidet. Vi har brukt mye tid på å finne et kennelnavn, som vi nå håper å få godkjent, dette er til behandling så vi venter i spenning. Tispene er paret den ene i slutten av april og den andre i går så nå krysser vi fingrene for masse valper, mye kos, læring og mye morro i månedene som kommer. Her snekres det valpekasser siden to må til når tispene vil få valper så tett og i hagen settes det opp hekk med gjerde rundt slik at hundene skal kunne gå ut og inn av huset og til ei hver tid være en del av familien. Materialer til grinder ble hentet i går så det skal snekres og ordnes neste helg.

22. mai, 2017

Tussi til hannhund...

Ny dag nye muligheter for Tussi. Hun var til hannhund og sto fint i dag også, nå er det bare å krysse fingrene for mange flotte valper. Kan bli mange artige fargekombinasjoner i dette kullet så dette blir spennende...

24. mai, 2017

Besøksvenn med hund...

I går etter jobb var Tussi og jeg i Drammen på en liten test for å se om hun kan bli godkjent som besøkshund gjennom Røde Kors. Det var to hundetrenere der for å bedømme de hundene som var meldt på og de var storfornøyd med den lille "subbetussa" vår som vi kaller henne hjemme, så nå skal vi kurses videre slik at hun og jeg kan gjøre en tjeneste som besøksvenn med hund hjemme i vår egen kommune Krødsherad etter hvert. Dette er noe vi gleder oss veldig til siden jeg har stor tro på at mange vil kunne ha glede av å få litt tid sammen med en hund i hverdagen.
Dette er veldig spennende og jeg tror det vil bli lærerikt for både Tussi og matmor.
Vi var siste gang til hannhund i dag så nå er den sekvensen over, da er det bare å vente i spenning.
Prosessen med kennel navn går fremover, nå skal det ut i Nkk i juni og hvis ingen protesterer da blir det godkjent å vi er klare til å bruke det når valpene blir født.

Her kommer EMA- Norefjells første valp til verden.

Førstemann ut ble den ene hannen i kullet Teddy

Frøya er den stolte mamman

Her får han melk av mamma

En av disse er nå Tiffi

En flink mamma som prøver å ta inn over seg alle intrykkene med å bli mor og å holde styr på alle sammen

Fred og ro i valpekassa

Morsinstingt til tusen

Tispe nr 1, 14 dager gammel

Tispe nr 2 14 dager gammel

Tispe nr 3 14 dager gammel

Tispe nr 4 14 dager gammel

Hannen Teddy 14 dager gammel

Første turen til Sally

15. nov, 2020