Lesteberg familiebarnehage

Lesteberg familiebarnehage er en liten gårdsbarnehage med 15 plasser som er tuftet på gårdsdrift, tradisjoner og friluftsliv. Vi startet opp i 2008 og har holdt på siden da.
Vi har stort fokus på opplevelser og livslang læring knyttet opp til årstidene, livet på gården og naturen og dens muligheter til lek og læring.

Ønsker du barnehageplass:
Ønsker du barnehageplass hos oss søker du på samlet opptak med de kommunale barnehagene i bygda, se etter søknadsskjema på Krødsherad kommune sin hjemmeside.

Søknadsfrist for nye søkere er 1.mars og endringssøknad til de som ønsker å endre dager på sin barnehageplass eller bytte barnehage er 15. februar hver år.

Ny årsplan skrives i disse dager så den vil komme ut på siden etterhvert, samt vedtekter, månedsplaner mm. Da får de søm ønsker det mulighet til å følge med på det vi driver med.

Lurer du på noe i forhold til barnehagen kan du:
Ringe meg på telefon 95281333
Ta kontakt på epost elinlesteberg@outlook.com eller                  
                                lestebergfamiliebarnehage@outlook.com 

Med vennlig hilsen

Elin Lesteberg

Dette er vi optatt av i Lesteberg familiebarnehage

I Lesteberg familiebarnehage er vi som personal opptatt av å skape den gode barndom. For å få til dette har vi et sett med verdier og holdninger som vi ønsker å vektlegge i det daglige.

Vi har fått ny ponni, han heter Radde.

Radde er en super liten kar som er super sosial og elsker kos og oppmerksomhet. Det å bære med seg ungene rundt på ryggen er toppers, men ingenting er som klapp.

Emil er en av 5 nye geiter hos oss.

Geitene er nå blitt sosiale og tamme. Ungene steller de daglig og koser med de

Sally er med på tur i barnehagen, ungene leier.

Sally er kun 1 år og deltar ivrig i barnehage hverdagen

Tussi elsker kos.

Tussi er ofte innom barnehagen, til stor glede og nytte for store og små.

Klesbytteuke i vårfjøset

Foreldrene legger ut brukte klær, alle kan ta det de trenger. Dette gjøres vår og høst, fin måte å gjennomføre gjenbruk på.

Bilder fra ovrnattingsturen sommeren 2017

Morgenstemning. Flott ved Glessjøen en morgenstund

Her sover vi godt i hengekøyer med myggnett

Her er ny bålplass til barnehgen ferdig

De nye sauene

Helene Harefrøken og Trampe

Gråtass gullfisken vår

Vedtekter for Lesteberg familiebarnehage

Her finner du barnehagens vedtekter

Årsplan Del 1 og 2

Her finner du del 1 og 2 av barnehagens informasjons og årsplan dokument. Dette er vårt arbeidsdokument igjennom året.
Del 1 - velkommen
del 2 - Informasjon om barnehagen

Del 3 - Årsplan

Inneholder Del 3 - litt om det meste.

Del 4 - Årsplan

Her finner du selve årsplanen for barnehagen med grunntanker og månedlig oversikt

MORGENSAMLINGER I LESTEBERG FAMILIEBARNEHAGE

Her er oversikten over hva vi skal jobbe med av temaer i orgensamlinger med mål, metode og fagområder

SKOLEGRUPPA 2020

Her finner du overordnede mål og tanker for skolegruppa 2020.
Mål og aktiviteter for månedene august - mai 2020 finner du også i dokumentet.

Ring

Dette er opplegget til sang, rim og regle gruppa for barna i aldersgruppa 1 - 3 år. Opplegget vil bli gjennomført ukentlig og fremmer språkutvikling og tilknytning.

Hefte med eventyr, sanger, rim og regler.

I år vil vi ha et eventyr hver måned som fortelles med konkreter, dramatiseres, i dette heftet finner du eventyrene, sangene, rim og reglene vi fokuserer på hver måned året igjennom.

Utstyrsliste i forhold til bekledning

Her er det vi trenger for å kunne være ute så mye som vi ønsker, dette er kun en veiledende liste.

Glimt fra vår hverdag...

27. mar, 2020

Søknad til Tid for hage

I dag har jeg sendt inn en søknad til Tid for hage, tenk så heldige vi hadde vært hvis de kunne trå til å hjelpe oss med å utvikle/ bygge opp området for kjøkkenhage, frukt, bær og grønnsaker. Området skal bli en læringsarena for små og store med begrepet bærekraft i fokus, det skal inneholde en kjøkkenhage, frukt og bær tre, drivhus, varmkompost mm. Jeg venter i spenning på om de synes dette høres spennende ut

8. jul, 2019

Siste innspurt før sommerferien

Nå er vi inne i siste uka før sommerferien, det er ikke mange barn igjen hos oss nå. De fleste er på ferie og dukker opp igjen i starten av august sammen med 5 nye barn og foreldre som vi skal bli kjent med utover høsten. Vi takker for et supert år og ønsker dere alle riktig god sommer

19. des, 2018

Julefred

Ventetiden er snart over, forventningsfulle og ivrige barn er elektriske om dagen. Vi har bakt 7 slag til jul med besteforeldrene, laget jule overraskelser som nå er sendt hjem i dekorative papirposer. Julefilmen snekker Andersen var åpningen inn i adventstiden, vi har fulgt dyra i storskogen mot jul hver dag, trukket kalender, hørt juleevangeliet, hatt besøk av prest og kantor, satt ut grøt til nissen, vært på juletrefest, hatt besøk av fjøsnissen på tunet og mye, mye mer. I skrivende stund hugges det i beitet med skogsmaskin, dette er spennende å følge med på for store og små. Nå er det tre dager til døra i barnehagen lukkes for juleferie og tid med familie. Jeg vil ønske dere alle ei riktig god jul og jeg gleder meg til å treffe dere igjen å skape nye minner sammen med store og små i vår magiske hverdag på nyåret.

9. jul, 2018

Snart er barnehageåret omme!

Nå er det kun litt over en uke igjen av inneværende bhg år. Derfor har jeg slettet alle planen for året som har vært og lagt inn planer for neste barnehageår lenger nede på siden. Håper dette er lesning som flere synes er spennende. Dere vil få et godt innblikk i vår hverdag og det vi holder på med.
Jeg vil med dette få benytte anledningen til å takke alle for et supert barnehage år og ønske de av dere som skal over i skolen masse likke til videre. Tusen takk til alle dere i personalgruppa, foreldre og barn som har gitt av dere selv og vært med på å lage et spennende og utviklende år for alle i barnehagen.
Ønsker dere alle med dette en RIKTIG GOD SOMMER og gleder meg til å se dere igjen til høsten. Oppstart 06.08.18.

13. mar, 2018

Foreldremøte i barnehagen

14.03.18. er det foreldremøte i barnehagen med
FOREDRAGSHOLDER
Kristin Schjølberg

TEMA:
Inkludering, vennskap og fellesskap i barnehagen
Hva er barnehagens oppgave og hva kan foreldre bidra med?
Dette håper jeg blir lærerikt, utfordrende og spennende for alle som deltar

2. feb, 2018

Knall tilbakemeldinger på foreldreundersøkelsen

Private barnehage i Krødsherad på topp i tidenes største foreldreundersøkelse!

HURRRRRRA!!!

Liten helge oppdatering fra barnehagen!!!!
I går fikk jeg telefon fra Bygdeposten i forhold til foreldreundersøkelsen som ble gjennomført i barnehagen i november. Jeg hadde kun sett på vår undersøkelse og var veldig fornøyd med tilbakemeldingene dere gav oss resultatet på undersøkelsen i vår barnehage. Jeg hadde ikke vært inne å sett på hvordan vi var i forhold til andre barnehager i landet, så da journalisten ringte å spurte om det var greit at han gratulerte oss forsto jeg ingen ting.Under vil dere se omtalen han refererte til og det er med stor takknemlighet, stolthet og ydmykhet jeg sitter å ser på tallene nok en gang i kveld. Jeg setter umåtelig stor pris på at dere verdsetter den jobben vi gjør og ser at vi etter beste evne gjør vårt beste for å gi et så godt tilbud som mulig til dere som brukere.
Det kommer et innlegg i avisa om barnehagen og jeg gjorde et forsøk på å formidle at jeg setter stor pris på den innsatsen personalet gjør hver dag for å gi barn og foreldre en best mulig opplevelse av barnehagen og at alle barna skal få best mulig utvikling på sitt nivå. At dette er et felles samarbeid mellom foreldre, barn, personalet, lokalsamfunnet og mange gode støttespillere som stiller opp for oss og har gjort det gjennom flere år som nå bærer frukter og gir gode resultater, men hva journalisten skriver veit en jo ikke, så det får vi vente i spenning å se.
For meg er det viktig at dere er klar over at jeg setter utrolig stor pris på alle gode samtaler, konstruktive tilbakemeldinger fra dere som foreldre og det gode samarbeidet vi har. Tusen, tusen takk for fantastiske tilbakemeldinger og for at dere tok dere tid til å besvare undersøkelsen.
På førstkommende tirsdag skal vi ha besøk på personalmøtet av en ekstern veileder som skal hjelpe oss til å sette tilbakemeldinger fra foreldreundersøkelsen og ståstedsanalysen som personalet har besvart i løpet av januar. Hun skal hjelpe oss til å lese og forstå dette i sammenheng og veilede oss videre slik at vi kan fortsette å utvikle barnehagen vår videre og ha nye mål å strekke oss etter. Vi vil ha en oppsummering av dette på vårens foreldremøte slik at dere også kan få et innblikk i resultatene av undersøkelsene og hva vi tenker i forhold til veien videre.
Under ser dere omtalen journalisten refererte til.
NOK EN GANG TUSEN, TUSEN TAKK!
Med dette ønskes dere alle ei riktig god helg.

106.000 foreldre har talt. Tilfredsheten med norske barnehager er god. I Krødsherad skiller den private seg ut.

Det viser en ny undersøkelse fra Utdanningsdirektoratet, som også er tidenes største målt i antall barnehager og foreldre som har deltatt.

Hele 106.000 foreldre i private og kommunale barnehager har svart på tilfredsheten innenfor ni ulike kategorier.

Undersøkelsen viser en gjennomgående forskjell i tilfredsheten i private og kommunale barnehager. På i alt 29 spørsmål gir foreldrene i private barnehager høyere score på 21 av disse. På de resterende åtte spørsmålene er tilfredsheten lik i private og kommunale barnehager.

I Krødsherad kommune er foreldrene i den private barnehagen spesielt godt fornøyd med barnehagetilbudet. På spørsmålet om hvor fornøyd foreldrene totalt sett er med barnehagen får de kommunale en snittscore på 4,2 poeng, mens den private får hele 4,9 av totalt 5 mulige poeng. Dette er blant de høyeste scorene av i alt 135 kommunene som har deltatt i undersøkelsen og som har hatt høy nok deltakelse til at Utdanningsdirektoratet har gitt ut tallene. (Totalt er det 280 kommuner som har hatt deltagende barnehager, men Udir har stilt krav til prosentvis deltakelse for at tallene skal kunne gis ut på kommunenivå).

Men det er ikke bare på den totale tilfredsheten at de private scorer høyt i Krødsherad. Foreldrene gir de private barnehagene høy score på alle de ni temaene de er spurt om.